2007. augusztus 14., kedd

Lisszabon

Discover the city that discovered half of the world - hirdeti a repter Mastercard reklamja, a varos hidden magic-jakent emlitett csoppnyi sarga favillamoson pedig en is utaztam ejjel 12 es hajnali 1 kozott. Igen, favillamos, mintha haboru kozben keszitettek volna, ahol az osszes fem az agyukhoz kellett, vagy gyoztek egy olyan versenyen, ahol minel kevesebb nem-fa anyag felhasznalasaval kellett mukodo villamosmakettet epiteni. Egyetlenegy kocsi, vezetofulke nincs, a masiniszta az elejen all vagy a barszeken ul (forog). Borfogantyuk, fol-le tilitolizhato faablakok, kanyarban nyikorgo agyrugok, ize, kerekek, csak olyan kis otthonos az egesz.

Szoval volt dicso gyarmati mult, csak tenyleg eleg regen. Szeles utakat megszakito tagas terek, de a hazakra mar nem jutott eleg energia. A Dicso Mult a tereken nyilvanul meg, ahova is a Nyilvanos Tereket Jovahagyo Hivatal az alabbi kotelezo tartozekokat rendelte el: 1. szobor a dicso gyarmati mult fontos alakjaval (lovon vagy lotlanul) 2. szokokut (klasszikus eskuvoitorta-alaku, haromszintes, az impozansan ivelo vizsugaras fajtabol). A talapzatokon a legtobb evszam 1500 (Brazilia felfedezese) es 16xx kozotti, illetve volt egy ismeretlen 1833. oktober 22-i tortenes. Korul lehetne nezni a huszadik szazadban is.

A dijnyertes azonban a setaloutca mozaikja. Igen, mozaik, a macskako helyett itt vegestelen vegig kicsi, szabalytalan darabokbol allo fenyes-feher mozaikon lepdelsz, a keresztezodesekben feketen kanyargo indamintakkal.

3 megjegyzés:

frodó írta...

Igen, igen, igen!!!!

NA ez az az Anikó akit én ismerek!
Csak a szagokat, illatokat hiányolom, azokkal is tesse foglalkozni!!!!

PUSZA!!!

frodó írta...

TESSEN

Anikó írta...

(kerdojel kerdojel kerdojel, csak nem talalom)

Nem szeretem ezt F., asszem tul sok ilyet hallottam kiskoromban
"ez nem Te vagy" ill szo szerint
"na vegre az igazi Anika"

Mind en vagyok, attol mert Te azt nem ismered... akkor engem nem ismersz. Eleve nem ismersz olyan jol egyebkent, messze nem vagyunk olyan kozeli viszonyban. Es baromira nem szeretnek ezen nyilvanosan lelkizni, csak mindig olyat kommentalsz, ami belevisz.

So no evaluative / judgemental statements here, please.